Vedvarende energi

Vedvarende energi

Vedvarende energi defineres i dag som energi der kommer fra biovarme, solvarme, varmepumper, vindmøller, solstrøm.

Med vedvarende energi som energikilde, kan du få både miljøvenlig og billig strøm eller varmeforsyning i din bolig. Vedvarende energi er ikke kun for miljøentusiaster, men giver i høj grad også mening, hvis du er interesseret i at have en fast pris på dit energiforbrug.

Biobrændsel

Biobrændsel er en samlet betegnelse for den biologisk nedbrydelige del af produkter, affald og overskudsprodukter fra landbrug, skovbrug, industri og husholdninger.

Brænde og træpiller er den mest almindelige opvarmning af boliger med biobrændsel. Denne sektion giver dig information og vejledning til korrekt fyring med biobrændsel samt, hvordan du med det rette biobrændselsanlæg kan spare penge på varmeregningen.

Solceller- lav din egen strøm!

Med solceller på taget kan du producere din egen strøm og gøre dig uafhængig af stigende elpriser. Samtidig kan du gøre noget godt for miljøet.

Solfangere giver varmt vand og varme radiatorer

Med en varmepumpe kan du udnytte energien i jorden eller luften til at opvarme boligen. Varmepumper er i dag både et økonomisk og et miljømæssigt godt alternativ til almindelige opvarmningsformer som olie og gas.

Her kan du få information og vejledning om jordvarme, luft-vand, luft-luft og boligventilationsvarmepumper og ikke mindst, hvordan du med det rette varmepumpeanlæg kan spare penge på varmeregningen.

Varm huset op med varmepumper

Solfangere er aktive solvarmeanlæg, der omsætter solens stråleenergi til opvarmning af vand. Det kan både være vand til bad og vask eller varmt vand til radiatorer - altså rumvarme.